Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

ХХXІ НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З БІООРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ ТА НАФТОХІМІЇ ІБОНХ НАН України

Спеціалізована
Вчена Рада

Конференції

Контакти

 

ХХXІ НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З БІООРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ ТА НАФТОХІМІЇ ІБОНХ НАН України

Програма конференції.

31 березня – 1 квітня 2016 року в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України (ІБОНХ) відбулась ХХXІ наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії.

Зі вступним словом до учасників і гостей конференції звернувся директор Інституту, чл.-кор. НАН України Андрій Іванович Вовк.

Під час конференції головна увага була приділена обговоренню результатів наукових досліджень, присвячених синтезу потенційно біоактивних сполук і дослідженню їх зв’язку між структурою і активністю; синтезу нових інгібіторів терапевтично важливих ферментів і встановленню закономірності їх впливу в модельних системах; пошуку нових каталітичних процесів одержання практично корисних речовин, зокрема паливних і мастильних матеріалів з відновлюваної рослинної сировини та органічних відходів; вирішенню екологічних проблем, зокрема очищенню стічних вод від техногенних забруднень.

Загалом було виголошено 22 наукові доповіді, в т.ч. 9 доповідей молодих дослідників – співробітників ІБОНХ НАН України, 1 доповідь співробітника ІОХ НАН України, 5 доповідей співробітників ІМБіГ НАН України.

Доповідь Абдурахманової Е.Р. «Синтез і властивості нових фосфонопептидоміметиків» (відділ хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ)

Доповідь к.х.н. Євдокименка В.О. «Перетворення зольних залишків техногенного походження в ліквідні продукти» (відділ органічного та нафтохімічного синтезу)

Доповідь Полякова С.В. «Дослідження можливості застосування Pd-цеолітних каталізаторів у протонних польових транзисторах біологічного призначення» (лабораторія цеолітних каталізаторів та сорбентів)

Доповідь Штомпель О.І. «Дослідження впливу похідних N-сульфонілзаміщених оксазолів та оксазолопіримідину на прискорення росту та розвитку рослин гарбуза, сої, пшениці та льону-довгунця» (відділ хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ)

Дискусія та запитання із залу

При підведенні підсумків роботи конференції, члени журі відзначили високий науковий рівень доповідей, а також роботу наукових керівників аспірантів. За активну участь у роботі конференції було оголошено подяку всім доповідачам, а молодих дослідників нагороджено грамотами. За результатами ХХXІ наукової конференції будуть опубліковані тези доповідей у науковому збірнику «Каталіз та нафтохімія».