Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

ХХXІI НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З БІООРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ ТА НАФТОХІМІЇ ІБОНХ НАН України

Спеціалізована
Вчена Рада

Конференції

Контакти

 

ХХXІI НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З БІООРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ ТА НАФТОХІМІЇ ІБОНХ НАН України

Програма конференції.

23-24 березня 2017 року в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України (ІБОНХ) відбулась ХХXІІ наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії.

Зі вступним словом до учасників і гостей конференції звернувся директор Інституту, чл.-кор. НАН України Андрій Іванович Вовк, який відзначив, що 16 січня 2017 року виповнилося 30 років з часу заснування Інституту біоорганічної хімії АН УРСР, а після приєднання в 1989 р. Відділення нафтохімії Інститут одержав назву - Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії.

Під час конференції головна увага була приділена обговоренню результатів наукових досліджень, присвячених синтезу потенційно біоактивних сполук і дослідженню їх зв’язку між структурою і активністю; синтезу нових інгібіторів терапевтично важливих ферментів і встановленню закономірності їх впливу в модельних системах; пошуку нових каталітичних процесів одержання практично корисних речовин, зокрема паливних і мастильних матеріалів з відновлюваної рослинної сировини та органічних відходів.

Загалом було виголошено 19 наукових доповідей, в т.ч. 15 доповідей молодих дослідників – співробітників ІБОНХ НАН України, 3 доповіді співробітників ІМБіГ НАН України та 1 доповідь директора МНТЦ «Агробіотех», д.б.н. Пономаренка С.П.

Захід також передбачав конкурс доповідей молодих учених установ Академії. Функції здійснення оцінювання виступів молодих дослідників та присудження їм призових місць за результатами такого оцінювання було покладено на сформоване з цією метою журі.


Виступи учасників наукової конференції

Доповідь Очеретнюк А.Д. «Вітамін В1, солі тіазолію і активність холінестераз» (відділ механізмів біоорганічних реакцій)

Доповідь Качаєвої М.В. «Синтез та протипухлинна активність 4,5-дифункціоналізованих похідних 1,3-оксазолу» (відділ хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ)

Доповідь Зубенка С.О. «Переестерифікація тригліцеридів н-бутиловим спиртом із застосуванням лужного каталізатора» (відділ каталітичного синтезу)

Доповідь Вдовіна В.С. «Синтез нових інгібіторів протеїнкінази СК2 на основі похідних ауронів» (ІМБіГ НАН України)

Доповідь директора МНТЦ «Агробіотех» Пономаренка С.П. «Біорегулятори росту і захисту рослин для органічного землеробства»

Наукова дискусія між учасниками конференції


При підведенні підсумків роботи конференції, члени журі відзначили високий науковий рівень доповідей, а також роботу наукових керівників аспірантів. За активну участь у роботі конференції було оголошено подяку всім доповідачам, а молодих дослідників нагороджено грамотами. За результатами ХХXІІ наукової конференції будуть опубліковані тези доповідей у науковому збірнику «Каталіз та нафтохімія».